Eletään koronarajoitusten purkamisen aikaa

Tervetuloa valintasi mukaan tapaamiselle Tapiolaan tai etäterapiavastaanotolle

Koronarajoitusten purun myötä asiakkaani ovat taas tervetulleita myös paikan päälle Tapiolaan. Tapiolassa vastaanotto maanantaisin, muina päivinä pääsääntöisesti etätapaamiset. 

Tulethan paikan päälle vain oireettomana. Jos sinulla on lieviäkin oireita tai jos epäilet altistuneesi koronavirukselle, muutathan tapaamisesi etätapaamiseksi tai peruutat ajan. Normaalit peruutussäännöt voimassa. Läsnäolotapaamisen estävän syyn ilmaantuessa alle 24 h tapaamisajasta tapaaminen toteutetaan etänä joko video- tai puhelinyhteytenä mikäli vointisi sen sallii. Jos minä saan oireita tai on epäily että olen altistunut koronavirukselle, aikasi voidaan valintasi mukaan joko perua, siirtää tai toteuttaa etätapaamisena.

Nettiajanvaraukseen on tämän muutoksen ja uuden "Käynti kerrallaan" -terapian ennakkomaksumahdollisuuden myötä tulossa uudistuksia joiden takia ajanvarausjärjestelmä on ajoittain "työn alla".  Jos sinun on vaikea löytää sieltä aikaa, laita sähköpostia niin etsitään sinulle sopiva aika.


Helposti ja nopeasti terapiaan "Käynti kerrallaan" -mallilla

"Entä jos terapiaan pääsisi helposti ja nopeasti ja aina vain tunniksi kerrallaan? Niin, että potilas itse päättäisi jokaisen tapaamisen jälkeen, tarvitseeko hänen tulla uudelleen vai saiko hän jo ongelmaansa avun?" (Anna -lehti 2019)

"Käynti Kerrallaan" -terapiassa varaat ajan silloin kun koet tarvitsevasi. Tapaamisessa pureudutaan tällä hetkellä tärkeäksi kokemaasi aiheeseen, pyritään löytämään voimavarasi, ja aktivoimaan ja suuntaamaan ne niin että kokemasi haaste on paremmin hallinnassasi ja mahdollinen kärsimys helpottuu. Usein jo yksi tai kaksi käyntiä riittää, mutta käyntien määrää tai niiden tiheyttä ei ole mitenkään myöskään rajoitettu. Tapaamisen jälkeen voi varata uuden ajan jos se siltä tuntuu ja silloin kun siltä tuntuu - saman tien, tai vaikka vuoden päästä. Tai olla tyytyväinen, jos sait ongelmaasi riittävän avun saman tien.

Työtapa on ratkaisukeskeisen psykoterapian sovellus ja sopii hyvin monenlaisiin ajankohtaisiin haasteisiin jotka eivät tunnu vaativan pitempää terapiaprosessia.  Se sopii myös hyvin niille, jotka suunnittelevat terapiaan hakeutumista mutta epäröivät onko se heille oikea ratkaisu.


Tutustu etäterapiaan

Pandemian aikana etäterapia yleistyi hurjasti. Olen  ensimmäisen kerran tehnyt etäterapiaa 2013, jolloin sen kysyntä ei ollut suuren suurta. Etäterapiaa on kuitenkin maailmalla ja meillä Suomessa tehty ja tutkittu jo jonkin aikaa, ja se on todettu tehokkaaksi*.  Koronapandemian aikana opittiin paljon uutta etäterapiasta ja sen laajamittaisemmasta käytöstä. Etäterapian vahvuuksia on että sen saatavuus on varmempaa myös elämän yllättävissä tilanteissa. Sitä ei estä eikä keskeytä sellaiset asiakkaan tai terapeutin elämäntilanteet, matkat, sairastumiset tai tartuntariskit, jotka estävät paikan päälle tulemisen mutta eivät kommunikoimista. Se säästää myös aikaa kiireisestä arjesta kun terapiassa voi käydä esimerkiksi kotoa tai työhuoneestaan jolloin riittää 45 minuutin oma aika ja matka-ajat säästyvät.

*Lähde: Etäkuntoutus: Toimittaneet Anna-Liisa Salminen, Sinikka Hiekkala ja Jan-Henry Stenberg. Kelan tutkimus. Helsinki 2016. Luettu 23.3.2020


Tervetuloa Kognitiivisen käyttäytymisterapian koulutuspsykoterapiaan

Koulutusterapiaan hakeutuvalle sovitaan puhelimitse ilmainen arviointikäynti etätapaamisena. 

Kognitiivinen käyttäytymisterapia on tutkituin ja vahvimmin näyttöön perustuva psykoterapian viitekehys. Kognitiivisessa käyttäytymisterapiassa suunnitellaan asiakkaan yksilöllisten ongelmien, tavoitteiden ja mahdollisuuksien järjestelmällisen arvioinnin avulla optimaalinen terapiasuunnitelma. Terapian tuloksia arvioidaan sen edetessä ja tavoitteita ja keinoja tarkennetaan tarvittaessa, jotta asiakas saa terapiasta parhaan mahdollisen hyödyn.

Et tarvitse diagnoosia. Riittää, että koet jonkin ongelman häiritsevän elämääsi ja oloasi siinä määrin, että haluat siihen muutosta ja olet valmis työskentelemään muutoksen eteen. Voit olla aikuinen tai 13 vuotta täyttänyt nuori. Jos koulutusterapia kiinnostaa ja pohdit voisiko se olla juuri sinulle sopiva ratkaisu, voit soittaa minulle (040 8227228) tai ottaa sähköpostitse yhteyttä (markka.impola@gmail.com).

Koulutuspsykoterapiaksi kutsutaan terapiaa, jota tekee kyseistä psykoterapiamenetelmää opiskeleva terapeutti. Psykoterapeuttikoulutus on ammatillista täydennyskoulutusta, joten opiskelijoilla on soveltuvan alan taustakoulutus ja työkokemus jo olemassa. Oma ammattitaustani on sairaanhoitaja ja minulla on aiempi pitkä psykoterapeuttikoulutus sekä useampi psykoterapeuttisen menetelmän koulutus ja näiden työkokemus taustalla. Taustakoulutukseeni voit tutustua tarkemmin OSAAMINEN-sivulla. 

Koulutuspsykoterapia on vahvasti työnohjattua ja valvottua koulutuksen järjestävän yliopiston taholta. Koulutuspsykoterapia on edullisempaa ja siinä käytetään ainoastaan KKT-menetelmiä. Terapiasta tehdään kirjallinen sopimus jossa sovitaan tapaamisten hinta, hoidon kesto ja tapaamistiheys. Keskimäärin terapia toteutetaan noin 20 kertaa kerran viikossa. Koulutusterapian jälkeen on mahdollista jatkaa työskentelyä tavanomaisena asiakkuutena jos siihen on tarve.