Lähitapaamiset evakossa Etu-Töölössä 24.1.-6.3.2022

Tapiolan vastaanotto ei ole käytettävissä 24.1.-6.3.2022 välisellä ajalla. Lähitapaamiset tuolla ajalla toteutuvat evakossa Nervanderinkadulla Etu-Töölössä viihtyisissä katutason tiloissa. Lähitapaamiset vain maanantaisin. Maski tai visiiri tapaamisilla käytössä.

Kampin metroasemalta lyhyin matka, rautatieasemalta myös nopeasti kävellen perillä ja esim manskun ratikat ja bussilinjat tuovat varsin lähelle. Pysäköinti alueen kadunvarsipaikoilla tai keskustan parkkihalleissa, Forumin parkkihalli lähin.


Huolehditaan yhdessä koronaturvallisuudesta myös lähitapaamisilla

Lähitapaamisen voit ilman erillistä ilmoitusta muuttaa etätapaamiseksi. Etätapaamiseen pääset tästä:

Lähitapaamiset toteutetaan leviämisvaiheessa maskia tai visiiriä käyttäen. Tulethan paikan päälle vain oireettomana. Jos sinulla on lieviäkin oireita, olet omaehtoisessa tai määrätyssä karanteenissa oireeetomana, tai jos epäilet altistuneesi koronavirukselle, muutathan tapaamisesi etätapaamiseksi tai peruutat ajan. 

Teen kaikkeni jotta käyntisi olisi turvallinen. Vastaanottotilojen siivous on tehostettua, kosketuspinnat puhdistetaan desinfioivalla pyyhkeellä asiakkaiden välillä, ja tapaamisten välillä on pidennetty tauko. Jos kuulut johonkin riskiryhmään tai et ole rokotettu, suosittelen että harkitsemaan etätapaamista.

Normaalit peruutussäännöt ovat voimassa. Läsnäolotapaamisen estävän syyn ilmaantuessa äkillisesti, tapaaminen toteutetaan etänä joko video- tai puhelinyhteytenä mikäli vointisi sen sallii. Jos minä saan oireita, tai on epäily että olen altistunut koronavirukselle, aikasi voidaan valintasi mukaan joko perua, siirtää tai toteuttaa etätapaamisena."Käynti Kerrallaan" -terapian motto;
sen verran kun tarvitset

Työtapa sopii hyvin monenlaisiin ajankohtaisiin haasteisiin jotka eivät juuri nyt tunnu vaativan pitempää terapiaprosessia.  

Se sopii myös hyvin niille, jotka harkitsevat terapiaan hakeutumista, mutta ihan vielä ei syystä tai toisesta tunnu olevan sen aika.

"Entä jos terapiaan pääsisi helposti ja nopeasti ja aina vain tunniksi kerrallaan? Niin, että potilas itse päättäisi jokaisen tapaamisen jälkeen, tarvitseeko hänen tulla uudelleen vai saiko hän jo ongelmaansa avun?" (Anna -lehti 2019)

"Käynti Kerrallaan" -terapiassa varaat ajan silloin kun koet tarvitsevasi. Tapaamisessa pureudutaan tällä hetkellä tärkeäksi kokemaasi aiheeseen. Ongelmaasi jäsennellään ja määritellään yhdessä, ja pyritään löytämään voimavarasi niin että kokemasi haaste on paremmin hallinnassasi ja mahdollinen kärsimys helpottuu. Usein jo yksi tai kaksi käyntiä riittää, mutta käyntien määrää tai niiden tiheyttä ei ole mitenkään rajoitettu. Tapaamisen jälkeen voidaan halutessasi sopia lyhyt seurantakontakti, tai voit varata uuden ajan jos se siltä tuntuu ja silloin kun siltä tuntuu - saman tien, tai vaikka vuoden päästä. Voit myös valita aloittavasi säännöllisemmät käynnit itse määrittelemäksesi ajaksi. Tai olla tyytyväinen, jos sait ongelmaasi riittävän avun saman tien.


Tutustu etäterapiaan

Pandemian aikana etäterapia on yleistynyt ja sen työskentelytavat kehittyneet. Olen  ensimmäisen kerran tehnyt etäterapiaa 2013, jolloin sen kysyntä ei ollut suuren suurta. Etäterapiaa on kuitenkin maailmalla ja meillä Suomessa tehty ja tutkittu jo jonkin aikaa, ja se on todettu tehokkaaksi*.  

Etäterapian saatavuus on varmempaa myös elämän yllättävissä tilanteissa. Sitä ei estä eikä keskeytä sellaiset asiakkaan tai terapeutin elämäntilanteet, matkat, sairastumiset tai tartuntariskit, jotka estävät paikan päälle tulemisen mutta eivät kommunikoimista. Se säästää myös aikaa kiireisestä arjesta kun terapiassa voi käydä esimerkiksi kotoa tai työhuoneestaan jolloin riittää 45 minuutin oma aika ja matka-ajat säästyvät.

Etäterapia on aiemmin saattanut pahimmillaan kapeutua "pelkäksi jutteluksi" yhteydenpitovälineen rajoittaessa työskentelyn muotoja. Hain tähän sudenkuoppaan ratkaisuja koronakevään aikana Business Finlandin esiselvitysrahoituksen tuella. Projektin jälkeen olen ottanut asiakastyössä käyttöön muutamia tietoteknisiä ratkaisuja jotka rikastavat etäterapiaa.  Jatkan tämän erittäin kiinnostavan ja antoisan aihepiirin kehittämistä ja kuulen mielelläni myös sinun ajatuksiasi siitä.

*Lähde: Etäkuntoutus: Toimittaneet Anna-Liisa Salminen, Sinikka Hiekkala ja Jan-Henry Stenberg. Kelan tutkimus. Helsinki 2016. Luettu 23.3.2020


Tervetuloa Kognitiivisen käyttäytymisterapian koulutuspsykoterapiaan

Koulutusterapiaan hakeutuvalle sovitaan puhelimitse ilmainen arviointikäynti etätapaamisena. 

Kognitiivinen käyttäytymisterapia on tutkituin ja vahvimmin näyttöön perustuva psykoterapian viitekehys. Kognitiivisessa käyttäytymisterapiassa suunnitellaan asiakkaan yksilöllisten ongelmien, tavoitteiden ja mahdollisuuksien järjestelmällisen arvioinnin avulla optimaalinen terapiasuunnitelma. Terapian tuloksia arvioidaan sen edetessä ja tavoitteita ja keinoja tarkennetaan tarvittaessa, jotta asiakas saa terapiasta parhaan mahdollisen hyödyn.

Et tarvitse diagnoosia. Riittää, että koet jonkin ongelman häiritsevän elämääsi ja oloasi siinä määrin, että haluat siihen muutosta ja olet valmis työskentelemään muutoksen eteen. Voit olla aikuinen tai 13 vuotta täyttänyt nuori. Jos koulutusterapia kiinnostaa ja pohdit voisiko se olla juuri sinulle sopiva ratkaisu, voit soittaa minulle (040 8227228) tai ottaa sähköpostitse yhteyttä (markka.impola@gmail.com).

Koulutuspsykoterapiaksi kutsutaan terapiaa, jota tekee kyseistä psykoterapiamenetelmää opiskeleva terapeutti. Psykoterapeuttikoulutus on ammatillista täydennyskoulutusta, joten opiskelijoilla on soveltuvan alan taustakoulutus ja työkokemus jo olemassa. Oma ammattitaustani on sairaanhoitaja ja minulla on aiempi pitkä psykoterapeuttikoulutus sekä useampi psykoterapeuttisen menetelmän koulutus ja näiden työkokemus taustalla. Taustakoulutukseeni voit tutustua tarkemmin OSAAMINEN-sivulla. 

Koulutuspsykoterapia on vahvasti työnohjattua ja valvottua koulutuksen järjestävän yliopiston taholta. Koulutuspsykoterapia on edullisempaa ja siinä käytetään ainoastaan KKT-menetelmiä. Terapiasta tehdään kirjallinen sopimus jossa sovitaan tapaamisten hinta, hoidon kesto ja tapaamistiheys. Keskimäärin terapia toteutetaan noin 20 kertaa kerran viikossa. Koulutusterapian jälkeen on mahdollista jatkaa työskentelyä tavanomaisena asiakkuutena jos siihen on tarve.