"Single Session" & etäterapian mahdollisuudet

Ajankohtaisiin haasteisiin apua "Single session" -mallilla

"Entä jos terapiaan pääsisi helposti ja nopeasti ja aina vain tunniksi kerrallaan? Niin, että potilas itse päättäisi jokaisen tapaamisen jälkeen, tarvitseeko hänen tulla uudelleen vai saiko hän jo ongelmaansa avun?" (Anna -lehti 2019)

"Käynti Kerrallaan", tai "Single Session" -malli on työtapa, jossa ei tehdä laajaa kartoitusta tai kirjoiteta määrämittaista terapiasopimusta. Tapaamisessa pureudutaan sillä hetkellä kokemaasi haasteeseen, pyritään löytämään voimavarasi, ja aktivoimaan ja suuntaamaan ne niin että kokemasi haaste on paremmin hallinnassasi ja mahdollinen kärsimys helpottuu. Tapaamisen jälkeen voi varata uuden ajan jos se siltä tuntuu ja silloin kun siltä tuntuu - vaikka vuoden päästä. Tai olla tyytyväinen, jos sait ongelmaasi riittävän avun saman tien.

Työtapa sopii hyvin ajankohtaisten haasteiden tueksi olipa kyse sitten parisuhdeongelmasta, työssä koetuista haasteista, tai tästä maailmanlaajuisesti koettelevasta koronaepidemiasta ja sen aiheuttamista kysymyksistä. Se sopii myös hyvin niille, jotka suunnittelevat terapiaan hakeutumista mutta epäröivät onko se heille oikea ratkaisu.

Jos haluat kertaluontoisen käynnin, merkitse se ajanvarauksen lisätiedoksi. 

Tutustu etäterapiaan

Pandemian takia tarjoan toistaiseksi vain etäterapiaa.  Jos koet että tarvitsisit nyt terapiakontaktia mutta etäterapia tuntuu isolta kynnykseltä, ole minuun yhtydessä niin ratkotaan yhdessä siihen liittyviä kysymyksiäsi. 

Olen  ensimmäisen kerran tehnyt etäterapiaa 2013. Tähän päivään asti ei sen kysyntä eikä tarjonta ole ollut mitenkään ylitsevuotavaa. Etäterapiaa on kuitenkin maailmalla ja meillä Suomessa tehty ja tutkittu jo jonkin aikaa, ja se on todettu tehokkaaksi*.  Ajankohtainen tilanne havainnollistaa etäterapian ehdottoman vahvuuden; etäterapian saatavuus on varmempaa myös elämän yllättävissä tilanteissa. Sitä ei estä eikä keskeytä sellaiset asiakkaan tai terapeutin elämäntilanteet, matkat, sairastumiset tai tartuntariskit, jotka estävät paikan päälle tulemisen mutta eivät kommunikoimista. 

*Lähde: Etäkuntoutus: Toimittaneet Anna-Liisa Salminen, Sinikka Hiekkala ja Jan-Henry Stenberg. Kelan tutkimus. Helsinki 2016. Luettu 23.3.2020


Tervetuloa Kognitiivisen käyttäytymisterapian koulutuspsykoterapiaan

Myös tämä terapia on toistaiseksi tarjolla vain etäterapiana. Koulutusterapiaan hakeutuvalle sovitaan puhelimitse ilmainen arviointikäytni etätapaamisena. Mahdollisuus videoyhteyteen edellytyksenä

Kognitiivinen käyttäytymisterapia on tutkituin ja vahvimmin näyttöön perustuva psykoterapian viitekehys. Kognitiivisessa käyttäytymisterapiassa suunnitellaan asiakkaan yksilöllisten ongelmien, tavoitteiden ja mahdollisuuksien järjestelmällisen arvioinnin avulla optimaalinen terapiasuunnitelma. Terapian tuloksia arvioidaan sen edetessä ja tavoitteita ja keinoja tarkennetaan tarvittaessa, jotta asiakas saa terapiasta parhaan mahdollisen hyödyn.

Et tarvitse diagnoosia. Riittää on että koet jonkin ongelman häiritsevän elämääsi ja oloasi siinä määrin, että haluat siihen muutosta ja olet valmis työskentelemään muutoksen eteen. Voit olla aikuinen tai 13 vuotta täyttänyt nuori. Jos koulutusterapia kiinnostaa ja pohdit voisiko se olla juuri sinulle sopiva ratkaisu, voit soittaa minulle (040 8227228) tai ottaa sähköpostitse yhteyttä (markka.impola@gmail.com).

Koulutuspsykoterapiaksi kutsutaan terapiaa, jota tekee kyseistä psykoterapiamenetelmää opiskeleva terapeutti. Psykoterapeuttikoulutus on ammatillista täydennyskoulutusta joten opiskelijoilla on soveltuvan alan taustakoulutus ja työkokemus jo olemassa. Oma ammattitaustani on sairaanhoitaja ja minulla on aiempi pitkä psykoterapeuttikoulutus sekä useampi psykoterapeuttisen menetelmän koulutus ja näiden työkokemus taustalla. Taustakoulutukseeni voit tutustua tarkemmin OSAAMINEN-sivulla. 

Koulutuspsykoterapia on vahvasti työnohjattua ja valvottua koulutuksen järjestävän yliopiston taholta. Koulutuspsykoterapia on edullisempaa ja siinä käytetään ainoastaan KKT-menetelmiä. Terapiasta tehdään kirjallinen sopimus jossa sovitaan tapauskohtaisesti hinta, hoidon kesto ja tapaamistiheys. Keskimäärin terapia toteutetaan noin 20 kertaa kerran viikossa. Koulutusterapian jälkeen on mahdollista jatkaa työskentelyä tavanomaisena asiakkuutena jos siihen on tarve.