Kognitiivinen käyttäytymisterapia

Kognitiivisen käyttäytymisterapian psykoterapeuttikoulutuksen olen suorittanut Tampereen yliopistossa. 


Ratkaisukeskeinen psykoterapia

University of West England:in (UWE) ja Helsingin psykoterapiainstuutin järjestämästä suomalaiseen toimintaympäristöön suunniteltu ratkaisukeskeinen psykoterapeuttikoulutus oli ensimmäinen pitkä psykoterapeuttikoulutukseni.  


Dialektinen käyttäytymisterapia

Olen käynyt Suomen käyttäytymisterapiayhdistyksen vuoden kestävän DKT-intensiivikoulutuksen ja useita kansainvälisten huippujen jatkokoulutuksia. 


Narratiivinen altistusterapia

Koulutuksen menetelmän käyttöön sain Tampereen yliopistossa.  Turun yliopistossa olin mukana 2022-2023 järjestetyn koulutuksen menetelmätyönohjaajana ja vierailevana luennoitsijana. Tarjoan menetelmän työnohjausta yksiö- tai pienryhmätoteutuksena.


Mindfulness based cognitive therapy, MBCT

MBCT on kehitetty toistuvan masennuksen hoitoon ja menetelmä soveltuu sekä ryhmä- että yksilötyöskentelyyn. MBCT:a voi soveltaa myös esimerkiksi kroonisen kivun ja työuupumuksen hoitoon. Menetelmän opiskelin Luote Oy:n koulutuksessa.


Tension Releasing Exercices®, TRE®

Sterssin ja traumaoireiden aiehuttamaan jännittyneisyyteen ja vireystilan vaihteluihin voin ohjata TRE-itsehoitomenetelmän käyttöä. Olen Tension Releasing Exercices-menetelmän kehittäjän, David Bercelin kouluttama TRE-ohjaaja. Lisätietoa menetelmästä: www.trefinland.fi.


Seeking Safety®

Seeking Safety® on kognitiivisen käyttäytymisterapian sovellus psyykkisen trauman ja samanaikaisen liitännäisongelman hoitoon. Tyypillisiä liitännäisongelmia ovat päihdeongelmat ja riippuvuudet, lääkeväärinkäyttö, itsen vahingoittaminen, syömisen ongelmat, tai muu itselle haitallinen ja vaikeasti hallittava käyttäytyminen. Menetelmään perehdytyksen olen saanut Treatments Innovationsin Summer Krausen ohjaamassa webinaarissa. Menetelmä ei ole vielä Suomessa tunnettu tai käytössä, mutta olen kiinnostunut sen käyttömahdollisuuksien kartoittamisesta. Se poikkeaa useimmista Suomessa käytössä olevista traumanhoitomenetelmistä, jotka edellyttävät, että psyykkiseen traumaan usein liittyvät muut ongelmat ja varsinkin päihdeongelmat eivät oireile aktiivisesti. Käytän mallin pohjalta suomalaiseen kulttuuriin ja toimintaympäristöön kehittämääni materiaalia vakauttavassa traumahoidossa yksilö-, tai ryhmäsovelluksena.


Päivitän ja kehitän osaamistani jatkuvasti kirjallisuudella, seminaareilla ja koulutuspäivillä. 

Käyn säännöllisesti työnohjauksessa.